Press "Enter" to skip to content

Copil muscat de caini, in stare critica la spital

Stapanul unor caini care au atacat un copil a fost arestat de politia Botosani. Barbatul, in varsta de 45 de ani, are trei caini, care au iesit de pe domeniul privat si au atacat un copil de 10 ani, aflat pe domeniul public.

Politistii din cadrul Politiei municipiului Botosani au emis ordonanta de retinere pentru 24 de ore pe numele barbatului. Acesta e cercetat pentru infractiunea de neluare a masurilor de prevenire a atacului canin asupra unei persoane. Purtatoarea de cuvant a Inspectoratului de Politie Judetean, Delia Neniscu, a precizat ca barbatul, in calitate de proprietar al celor trei caini, nu ar fi luat masurile necesare de prevenire a atacului, astfel incat cele trei exemplare canine au iesit de pe domeniul privat si au atacat victima care se deplasa pe drumul public.

Initial, doar unul dintre cei trei caini a fost revendicat de proprietar, insa, din cercetări, a reiesit faptul ca si ceilalti doi ii apartineau. Stapanul cainilor a fost amendat cu 5.000 lei intrucat doua dintre cele trei animale nu erau identificate prin microcipare si nu erau sterilizate.

De asemenea, se pare ca unul dintre caini figura in evidentele padocului municipal, din luna mai 2022, adus acolo de stapan. Insa actele nu arata iesirea cainelui si s-a deschis o ancheta pentru a stabili cum de cainele a revenit la stapan.

Copilul a fost transportat la spital

In urma leziunilor provocate de muscaturile celor trei caini, minorul a fost transportat la spital pentru a i se acorda ingrijiri medicale. Baiatul e in stare critica si a fost transferat la Iasi. Are muscaturi pe tot corpul, inclusiv in zona gatului si a capului.

Marilena

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *