Press "Enter" to skip to content

Cocktail-urile in 2020: ce pahare sunt la moda

Ca toate domeniile, si domeniul cocktailurilor este intr-o continua schimbare. Apar ingrediente noi, retete noi si noi trenduri.

In 2020 cocktailurile nu mai sunt doar niste bauturi, ci reprezinta stiluri de viata si momente de savurat pentru foarte multi dintre noi.

De aceea, mixologistii au dus cocktailurile la rang de arta, iar paharele in care acestea sunt servite trebuie sa fie pe masura. Fiecare cocktail se serveste intr-un anumit tip de pahar si asta nu doar pentru estetica, ci si pentru gust, aroma si temperatura.

De exemplu, marimea gurii paharului joaca un rol important in eliberarea aromelor si, in acelasi timp, poate incalzi mai repede, sau dimpotriva, poate tine bautura rece pentru mai mult timp.

Si, desi paharele de cocktail sunt deja de foarte multe feluri si par oricum neconventionale pentru majoritatea oamenilor, creativitatea producatorilor depaseste limitele si an de an apar noi trenduri in materie de pahare care fac cocktailurile sa arate din ce in ce mai atragator.

Vezi si:  TOP 5 Motive - De ce să optezi pentru Administrarea Infrastructurii IT

Iata care sunt tipurile de pahare de cocktail si trendurile anului 2020:

Paharele Long Drink sau Highball

Paharele Long Drink, dupa cum le spune si numele, sunt pahare pentru cocktailuri “lungi” cu un continut redus de alcool si o parte mai mare de bautura nonalcoolica, precum Gin Tonic, Cuba Libre sau Long Island.

Acest tip de pahar este de regula simplu, cu baza rotunda si din sticla transparenta. Doar ca anul 2020 vine cu un make-over neasteptat pentru acest tip de pahar si ne ofera varianta unui Highball din ceramica dura, cu fete de masti tiki si in diferite culori.

Paharul Martini

Unul dintre cele mai clasice pahare de cocktail, paharul Martini are forma conica, ingusta la baza si cu o deschidere larga, fiind cel mai des utilizat pentru servirea cocktailurilor Martini si Cosmopolitan.

Trendul anului pentru acest tip de pahar este paharul realizat din cupru, care aduce un plus de eleganta acestui tip de cocktailuri.

Vezi si:  ISU Botoșani: 10 sfaturi utile pentru părinți - "Un cămin sigur pentru copilul tău!"

Paharul Margarita 

Desi foarte asemanator cu paharul de Martini, paharul Margarita are un volum mai mare si o baza usor ingusta, care se largeste brusc, avand rolul de a pastra bautura la temperatura dorita.

Cuprul este vedeta anului si pentru acest tip de pahare, care pot fi deseori folosite si in servirea anumitor deserturi.

Paharul Rocks

Paharul Rocks este un pahar scurt si cu baza groasa, foarte asemanator cu paharul de whiskey, diferenta fiind faptul ca acesta se deschide spre gura si are o forma usor conica.

Acest tip de pahar este unul dintre cele mai folosite pahare de sticla, fiind pretabil pentru orice tip de bautura servita “on the rocks”, adica cu gheata.

Paharele de sticla tip “Pisa” sunt atractiile anului pentru acest model. Acestea sunt usor inclinate, lasand senzatia de pahar “defect”, care da un aer noncomformist bauturii servite.

Paharul Hurricane

Acest pahar este potrivit pentru cocktailurile bogate in ingrediente si cu toppinguri. Este un pahar cu picior si cu forma de silueta, in care se servesc cel mai des cocktailuri de tip Pina Colada.

Vezi si:  La doar 9 ani, Gabriel suferă de leucemie - Daniel Câșlariu solicită ajutorul oamenilor cu suflet bun

Plecand de la designul clasic, producatorii au adus in 2020 in atentia publicului pahare Hurricane in forma de fructe, cum ar fi ananasul, care completeaza perfect ideea exotica si colorata a cocktailurilor care se servesc in astfel de pahare.

Indiferent de tipul lor, paharele de la Rosehome ofera o calitate premium si o gama variata din care puteti alege, in functie de necesitatile fiecarui bar.

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *