Press "Enter" to skip to content

Cinste lor! 12 medii de 10 la Evaluarea Națională și peste 100 de medii peste 9.50

Avem atât motive de mândrie cât și de rușine după afișarea notelor la Evaluarea Națională. Deși anul acesta, ca o premieră, nu a mai fost afișat și numele elevilor, fiecare elev având un cod personal, avem la dispoziție notele pe site-ul oficial EDU.

Motivul de bucurie și de mândrie este acela că Botoșaniul se poate lăuda cu 12 medii de 10 și peste 100 de medii de 9.50+. Acestea sunt însă notele înainte de contestații, așa că există șanse reale ca și alți elevi să obțină media finală de 10 după contestație.

Totuși, există și motive de îngrijorare. Nu toți elevii au reușit să se remarce cu note de 9 și 10, ci sunt destui elevi care nu au reușit să ia mai mult de 4. Medii de 1.70, 2, 3,22 sau 4 întâlnim în școli predominant din zona rurală precum Ungureni, Gorbănești, Copălău, Dimăcheni, Bucecea sau Todireni. Și sunt sute de astfel de note, ceea ce este îngrijorător!

Vezi si:  Fără permis dar cu alcool în sânge - ingredientele perfecte pentru producerea unui accident

Sunt note mici, desigur, și în rândul elevilor din Municipiul Botoșani.

Rezultatele slabe ne arată faptul că sistemul educațional din România este depășit și nu poate pregăti elevii suficient de bine pentru a ne putea mândri doar cu note excelente.

Pot fi depuse contestații astăzi în intervalul orar 16 – 19 și mâine, 23 iunie, în intervalul orar 8 – 12. Contestațiile pot fi depuse atât fizic cât și electronic.

Rezultatele finale vor fi publicate sâmbătă, 27 iunie.

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *