Press "Enter" to skip to content

Botoșaniul, tot mai sărac de la un an la altul

Deși se măresc salariile și pensiile într-un ritm accelerat, din afară părând că economia noastră explodează, adevărul este că suntem tot mai săraci de la un an la altul. De ce? Inflația poate fi un răspuns destul de bun.

Iar Botoșaniul poate fi cel mai bun exemplu al faptului că suntem tot mai săraci. În doar 3 ani, de când PSD-ul a intrat la guvernare, numărul de angajați în mediul privat a scăzut alarmant. Practic, de la 35.000 de angajați la privat, mai avem astăzi doar 20.000, cu 15.000 mai puțin. Aproape cât populația Darabaniului și a Ștefăneștiului, după recensământul din 2011.

Și societățile private din Botoșani au avut de suferit în urma guvernării Dăncilă. Cifra lor de afaceri a scăzut cu 25%.

Mai mult decât atât, conform Profit.ro, Botoșaniul este unul dintre județe codașe, având un produs brut pe cap de rezident la jumătate față de media pe țară, ponderea salariaților în populația rezidentă este de aproximativ 15%, în timp ce ponderea bugetarilor în total angajați este de aproximativ 30%.

În Botoșani, doar 14% din cei peste 382.000 de locuitori au o carte de muncă.

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *