Press "Enter" to skip to content

Botoșaniul, printre ultimele județe și la capitolul tineri prezenți la vot

Prezența tinerilor la vot, deși într-o oarecare creștere, este în continuare una suficient de redusă. Chiar dacă în unele județe tinerii au ieșit masiv la județe, media pe țară este scăzută de județele în care prezența a fost foarte scăzută. Iar Botoșaniul se află printre ele.

Conform unui grafic realizat de Consiliul Tineretului din România, la primul tur al alegerilor prezidențiale au ieșit la vot 1.915.610 de persoane cu vârsta cuprinsă între 18 – 34 de ani, adică 39,48% dintre votanții din această categorie de vârstă.

La Vaslui a fost cea mai scăzută prezență. Doar 21,59% dintre tineri au ieșit la vot. La Covasna au fost doar 23,83% dintre tinerii cu drept de vot. Apoi urmează Satu Mare cu o prezență de 26,48% și Bacău cu 27,6% tineri prezenți la vot. La Botoșani au fost la urne doar 27,8% dintre tinerii cu drept de vot.

Județele în care tinerii au stat la coadă pentru a vota sunt Cluj, cu un procent de 72,64%, Ilfov cu 60,79%, București cu 57,72% și Timișoara, acolo unde au ieșit la vot 52,21% dintre tineri.

Prezența scăzută ar putea fi explicată și de faptul că mulți dintre tinerii absolvenți din Botoșani fac o facultate la Iași, Cluj sau chiar București, acolo unde au votat pe listele suplimentare.

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *