Press "Enter" to skip to content

Bogdan Aurescu, ministrul teflon

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, e la al doilea mare scandal din mandatul sau : canalul Bastroe. Aurescu a reusit sa provoace scandal in coalitie, iar in discutiile din culise, PSD ii cere demisia, afirma surse politice.

Pana acum, in ciuda esecurilor pe plan extern (cel mai rasunator fiind cel  legat de Schengen), seful diplomatiei romane a reusit sa scape. E ca teflonul, de el nu s-a lipit niciun scandal. Oare de aceasta data va demisiona ? Imposibil de dat un pronostic, tinand cont ca Aurescu are sustinere masiva de la Cotroceni; pe de alta parte, afirma surse politice, ministrul de externe a reusit sa infurie PSD-ul. Se pare ca Aurescu stia de cel putin o luna de zile de lucrarile ucrainenilor pe canalul Bastroe, prin care se adanceste senalul navigabil, iar Delta Dunarii de la noi ar putea ramane fara apa. Daca a stiut, de ce nu a anuntat guvernul ? Se pare ca Aurescu, pentru a nu deranja Ucraina, a incercat sa tina sub tacere aceasta poveste si daca nu ar fi postat un oficial ucrainean pe Twitter detalii privind dragarea, poate nu s-ar fi aflat nici acum. PSD s-a infuriat si ii acuza pe partenerii de coalitie ca tin secrete chestiuni vitale pentru colegii din guvern. Si mai mult decat atat, ar cere demisia lui Aurescu, pe care il considera vinovat de scandalul Bastroe. De altfel, Aurescu are imaginea șifonata si dupa esecul Schengen, cand multe voci au afirmat ca nu s-a implicat suficient in negocierile cu austriecii, la nivel politic, pentru a-i convinge pe austrieci sa-si schimbe punctul de vedere. Nici el, nici presedintele Klaus Iohannis nu au facut eforturile politice cuvenite si la nivelul adecvat pentru ca Romania sa primeasca, totusi, unda verde pentru spatiul de libera circulatie.

Vezi si:  Ce vrea, de fapt, Iohannis?

“Marirea adancimii in Canalul Bastroe de catre Ucraina, pentru navigarea cu un pescaj de 7 metri, reprezinta un lucru nepermis de acordurile internationale” – a declarat presedintele Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu, liderul PSD.

Ca sa mai inchida gura PSD-ului, Aurescu l-a convocat la MAE pe ambasadorul Ucrainei. Insa nici macar nu s-a intalnit personal cu el, ci l-a lasat pe secretarul de stat Iulian Fota sa poarte discutia despre Bastroe. Este un gest tardiv si fara niciun fel de consecinte, pentru moment, gest care pare facut doar de ochii lumii.

Marilena

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *