Press "Enter" to skip to content

Banescu : “homosexualitatea a fost, este si va ramane ne-fireasca”

Patriarhia romana a reactionat la marsul LGBT organizat sambata in capitala, precum si la contramanifestatia celor de la Marsul Normalitatii.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei, Vasile Banescu, a dat publicitatii un comunicat in care, printre altele, precizeaza ca homosexualitatea a fost, este si va ramane nefireasca.  Banescu atrage atentia ca homosexualitatea este unul dintre pacatele orientate impotriva firii omenesti create de Dumnezeu cu un sens moral si spiritual profund. ”In homosexualitate, ca si in orice pacat sau viciu al nostru, nu exista un sens. Acesta este totdeauna unul ascendent, meta-fizic si nu se confunda cu placerea si individualismul marginite de biologic. Omul este o fiinta libera, rationala, datoare sa-si umple viata cu sens. Noi toti reusim asta in grade diferite sau deloc. Ofensiva ideologiei pansexualiste/ lgbt-iste prin care notiunile de „casatorie” si „familie” sunt luate cu asalt, incercandu-se fortarea lor si atasarea oficiala de homosexualitate este si va fi totdeauna denuntata ferm de Biserica Ortodoxa.” – se arata in comunicatul Patriarhiei. De asemenea, Banescu a explicat ca familia si casatoria este o institutie multimilenara care a fost rezervata dintotdeauna si in toate culturile lumii exclusiv unirii firesti dintre un barbat si o femeie, o institutie fondata pe ratiuni adanci, inclusiv inalt spirituale, legate de mersul omenirii inainte.

Mii de oameni la Bucharest Pride

Mii de oameni au participat la Bucharest Pride, mars organizat de comunitatea LGBT, mai exact de asociatia ACCEPT. Dupa cum spun organizatorii, prin acest eveniment, comunitatea a iesit in strada pentru a-si celebra identitatea, pentru a-si face vocea auzita si pentru a-si revendica dreptul la o viata demna.

Contramanifestatie organizata de Noua Dreapta

De o prezenta mult mai mica s-a bucurat marsul pentru normalitate – organizat pentru a sustine ideea de familie naturala, intemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie.

MM

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *