Press "Enter" to skip to content

Avem aproape cea mai mică rată de promovabilitate a examenului de evaluare națională

Rezultatele de astăzi de la evaluarea națională ne situează, iar, printre ultimele județe din țară. Botoșaniul a avut 67,5% procentul mediilor mai mari decât 5. Doar în Teleorman și în Giurgiu a fost un procent mai mic.

Ne mândrim deci cu 12 medii de 10 și ignorăm faptul că 32.3% dintre elevii botoșăneni care au susținut examenul de evaluare națională nu au reușit să ia 5. Practic, vorbim despre peste 1400 de elevi care nu au reușit să obțină o medie de peste 5.

Ce e de făcut oare cu acești elevi? De ce nu au obținut medie de trecere? Cine se face vinovat?

Din fericire, mulți dintre ei vor putea fi admiși la liceele mai slabe din județ, dat fiind faptul că îi salvează, într-o oarecare măsură, media generală de absolvire a claselor V-VIII.

Cei mai mulți dintre elevii cu note mici provin din zonele rurale ale județului. Sunt, desigur, suficienți elevi din municipiu care nu au reușit să ia mai mult de 5, însă cifra mare a elevilor din zona rurală care nu au trecut examenul ar trebui să ne îngrijoreze.

Cu cât sunt școlile mai „rupe de lume”, cu atât rezultatele par a fi mai slabe. Lipsa infrastructurii ar putea fi un motiv. La fel de vinovați se fac și toți cei care au condus Ministerul Educației în ultimii ani. Toți au făcut schimbări haotice și aproape nimic util pentru elevii de astăzi.

În Sistemul de Educație este haos total. Schimbări bruște de la un an la altul și nimic concret. Poate că nici nu ar trebui să ne mire rezultatele slabe.

Multe școli stau să cadă în Botoșani. Sunt multe școli care încă au WC-ul în fundul curții și care sunt încalzite cu sobe care nu fac față zilelor friguroase. Manualele sunt vechi și, chiar dacă timpul a trecut schimbându-se aproape totul în jurul nostru, condițiile au rămas aceleași sau chiar s-au înrăutățit.

Astăzi s-a dat primul examen de Bacalaureat. Săptămâna viitoare vom avea rezultate. Să nu ne mirăm dacă vom fi tot printre ultimii. Politicienii din Botoșani nu au timp pentru sistemul de învățământ din județ. Se pregătesc de campanie. Poate atunci o să promită câte ceva.

Sărăcie, ignoranța, neputința, infrastructură proastă, nepăsare… sunt ingredientele perfecte pentru a fi printre ultimele 3 județe după rezultatele de la Evaluarea Națională. Politicieni, vă mândriți? Nu mai dați comunicate plătite?

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *