Press "Enter" to skip to content

Avantajele ferestrelor termopan

Montajul ferestrelor termopan nu este cel mai ieftin proiect de imbunatatire a locuintei dar, pe termen lung, este extrem de profitabil si poate chiar mai rentabil decat orice alta optiune de inlocuire a ferestrelor. In continuare, veti afla care sunt avantajele ferestrelor termopan.

Etanseitate. Fitingurile fiabile si garniturile de inalta calitate asigura etanseitatea completa a ferestrelor termopan. Instalandu-le in locuinta dvs., veti fi protejat de curenti, vant si precipitatii.

Izolare termica si fonica. Proiectarea ferestrelor termopane poate reduce semnificativ pierderile de caldura din casa, economisind bani la factura de incalzire a locuintei pe timp de iarna. Geamurile termopan duble se realizeaza prin imbinarea a doua foi de sticla, cu un spatiu intre ele de aproximativ 16 mm. Acesta este etansat prin crearea unui vid sau pomparea unui gaz inert in spatiul dintre foile de sticla care, la randul sau, formeaza efectiv o bariera izolatoare suplimentara. De asemenea, ferestrele termopan au o izolare fonica excelenta, iar zgomotul traficului din strada nu va mai fi auzit din interior.

Durabilitate. Tamplaria PVC va ofera cel mai durabil tip de ferestre. Durata lor de viata poate ajunge la 40-50 de ani. Aceste ferestre termopan nu raspund la influentele atmosferice. Nu se estompeaza, nu se deformeaza, nu putrezesc, nu se sfarama si nu se desprind. De-a lungul anilor, ferestrele termopan isi vor pastra aspectul original.

Respectarea mediului. In ciuda zvonurilor nefondate despre pericolele ferestrelor termopane, siguranta pentru sanatatea umana si pentru mediul inconjurator au fost dovedite de fiecare data. Materiale similare in compozitie sunt utilizate pentru producerea multor alte produse: aparate de uz casnic, pahare din plastic pentru iaurt, sticle din plastic pentru bauturi, etc. Spre deosebire de ferestrele din lemn, care necesita vopsire si tratare cu diverse substante chimice nocive, ferestrele termopan nu va vor afecta in niciun fel pe dvs. sau pe cei dragi.

Usurinta de intretinere. Daca folositi tamparia PVC, nu trebuie sa va faceti griji cu restaurarea ferestrelor termopan. Dupa ce le-ati instalat in locuinta dvs., puteti uita de vopsitul ramelor sau atasarea chederelor din burete pentru iarna. Tot ce aveti nevoie este sa stergeti fereastra cu o carpa umeda, fara substante de curatat suplimentare. Pentru a le prelungi durata de viata, se recomanda reglarea armaturilor la fiecare trei ani. Aceste servicii sunt furnizate de orice companie ce monteaza ferestre termopan.

Aspect. Ferestrele termopan se disting prin aspectul lor elegant, care va sublinia designul interior al oricarei camere. Astazi, producatorii de ferestre termopan ofera o gama larga de forme, culori si texturi ale ramelor, astfel incat fiecare client va gasi o optiune pe placul sau.

Pret. Ferestrele termopane sunt superioare structurilor din lemn si aluminiu din toate punctele de vedere, inclusiv prin prisma pretului. Cu numeroasele beneficiile pe care le ofera, pretul lor nu este exagerat de scump si permite tuturor persoanelor sa cumpere ferestre termopan.

Toate avantajele de mai sus ne permit sa spunem cu incredere ca ferestrele termopan sunt cea mai buna solutie, atat pentru apartamente si case, cat si pentru spatii de birouri sau incinte industriale.

Clasificarea ferestrelor termopan variaza de la A la G, cu ferestrele clasificate A fiind cele mai eficiente din punct de vedere energetic, iar ferestrele clasificate G fiind de cea mai slaba calitate.

In Uniunea Europeana, cercetarile nonprofit din domeniul conservarii energiei recomanda cumparatorilor sa achizitione cu incredere ferestre termopane. Prin urmare, dupa ce ati vazut o eticheta de evaluare pe un model de fereastra termopan, puteti face alegerea corecta si puteti cumpara exact ceea ce aveti nevoie, pentru a beneficia de conditii de viata cat mai confortabile.

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *