Press "Enter" to skip to content

Atitudine mai relaxata privind COVID si vaccinarea

Desi fabricantii de vaccinuri ARN-mesager si unii politicieni importanti de pe planeta ar vrea sa mai dureze pandemia, vaccinarea si boosterizarea, tot mai multe tari adopta o atitudine mai relaxata fata de COVID.

Guvernul japonez va ridica recomandarea privind purtarea mastii sanitare in spatiile interioare si va schimba incadrarea medicala pentru COVID-19, a anuntat premierul nipon Fumio Kishida. Modificarile intra in vigoare la inceputul lunii mai. COVID-19 va fi incadrat in aceeasi categorie cu gripa.

“Vom lua alte decizii cu privire la convieţuirea cu coronavirusul si vom reveni treptat la normalitate in locuinte, scoli, afaceri, cartiere si toate aspectele vietii’, a spus prim-ministrul Japoniei. Fiecare individ va purta sau nu masca, in functie de decizia personala. Totusi, in Japonia, si inainte de pandemie numerosi oameni purtau masti medicale cand erau raciti sau pentru a se feri de virusurile sezoniere.

Marea Britanie renunta la vaccin

Autoritatile medicale din Marea Britanie au anuntat ca pe 12 februarie se incheie vaccinarea anti-COVID. Dupa acea data, se vor putea vaccina doar pacientii cu probleme de sanatate, la recomandarea expresa a medicului. Cei care vor sa se vaccineze sunt sfatuiti sa mearga acum, pana in data de 12 februarie, cand toate centrele de vaccinare vor fi inchise.

Mai multe tari au emis recomandari privind vaccinarea anti-COVID doar a persoanelor cu probleme de sanatate. Iar statele scandinave nu mai vaccineaza copii sub 12 ani.

Biden si Casa Alba insista cu vaccinul

Statele Unite au ramas, se pare, singura tara din lume care conditioneaza intrarea strainilor de statutul vaccinal. Restrictiile se refera la calatorii obisnuiti; migrantii ilegali, veniti cu miile pe luna, din Mexic, evident nu au nicio problema sa intre pe teritoriul SUA. De altfel, Casa Alba, prin Joe Biden, este un avocat infocat al vaccinarii, iar pe conturile oficiale ale retelelor de socializare ale administratiei americane sunt cel putin doua postari pe zi, in care oamenii sunt indemnati sa se vaccineze anti-COVID, ba chiar sa-si faca, simultan, si vaccinul anti-COVID si antigripalul. Internautii nu se zgarcesc cu comentariile ironice si amintesc presedintelui ca vaccinul nu a oprit raspandirea bolii, iar in privinta cazurilor grave statisticile arata ca numarul vaccinatilor e la fel ca cel al nevaccinatilor.

Marilena

 

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *