Press "Enter" to skip to content

Abandonați de mamă, doi copii din Dorohoi învață ca într-o zi să-și ajute străbunicii de care sunt crescuți

Doi copii din Dorohoi merg zilnic peste 2 km pe jos până la școală și, în ciuda sărăciei și a eforturilor pe care le depun pentru a nu pierde nici o lecție, au rezultate școlare excepționale. Sunt motivați de dorința ca într-o zi să-și răsplătească străbunicii de care sunt crescuți.

Mama i-a părăsit, tatăl nu și-a asumat existența lor. Astfel au ajuns cei doi copilași din Dorohoi să fie crescuți de către străbunicii care au probleme de sănătate chinuitoare. Străbunicul are cancer de colon, fiind operat de șapte ori până acum, iar străbunica suferă la rândul său de insuficiență cardiacă și de bronșită astmatică.

Aceste probleme de sănătate nu au reprezentat însă o piedică pentru ei, iar dorința de a-și vedea strănepoții deveniți oameni mari reprezintă un motiv pentru care încă mai au putere.

Vezi si:  4 cazuri noi de COVID-19 la Botoșani, 1.151 în țară. 21.135 de teste au fost făcute în ultimele 24 de ore

Familia Calancea locuiește în Orașul Dorohoi, într-o căsuță mică în care nu regăsim decât o cameră și o bucătărie. Prin urmare, copiii dorm cu străbunicii.

Mama a abandonat copiii, dar nu și alocațiile acestora!

Cele 4 suflete necăjite trăiesc doar din pensia străbunicilor, iar asta deoarece nu primesc alocația care li se cuvine. Mama a refuzat să le dea alocația, iar astfel traiul este și mai dificil dat fiind faptul că alocațiile copiilor le-ar fi fost de ajutor pentru a-și cumpăra hăinuțe, rechizițe și alimente.

„Vrem să ajungem mari și să-i putem răsplăti pe străbunici pentru că au grijă de noi, pentru efortul și sacrificiul lor!”

Spun copiii cu o maturitate pe care nu o întâlnim nici măcar la mulți dintre adulți.

Daniel Câșlariu face un apel umanitar, fiind nevoie în mod special de un aragaz, de un frigider, de hăinuțe și încălțăminte numărul 31 și 38, dar și de lemne de foc. Copiii visează la biciclete și jucării, precum mașinuțele cu telecomandă.

Vezi si:  B&W Photography

Străbunicii pot fi contactați la numărul de telefon 0741663693 și pot fi vizitați în Dorohoi, pe Strada Ardeal nr. 6A.

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *