Press "Enter" to skip to content

A inceput numaratoarea inversa pentru incoronarea Regelui Charles al III-lea

Pe 6 mai are loc ceremonia oficiala de încoronare a regelui Charles al III-lea, care a ajuns pe tronul Marii Britanii dupa moartea mamei sale, Elisabeta a II-a, in septembrie anul trecut.

Incoronarea regelui Charles va fi cel mai important eveniment al anului, nu doar in regat, ci la nivel mondial. Se asteapta audiente record pentru ceremonia si festivitatile din 6 mai si de dupa ziua incoronarii.

La incoronare au fost invitati si Principesa Margareta, custodele coroanei Romaniei, si sotul ei, Printul Duda. 

Ziua istorica de 6 mai incepe cu momentul denumit Procesiunea Regelui. Charles al III-lea va ajunge cu trasura la Westminster Abbey, venind de la Palatul Buckingham. Distanta e de aproximativ doi kilometri. Totul va incepe la 13, ora Romaniei. Ceremonia de la Abatia Westminster va dura aproximativ o ora si va fi oficiata de arhiepiscopul de Canterbury Justin Welby, liderul spiritual al Bisericii Anglicane. Pe fundalul unor piese muzicale din repertoriul clasic, precum si a unor compozitii mai moderne, ceremonia este menita sa reflecte rolul monarhului in prezent si in viitor, fiind in acelasi timp inradacinat in traditii istorice.

Vezi si:  Mai mulți români au fost încuiați într-o benzinărie din Cehia pentru că nu purtau mască

Regele Charles al III-lea, in vârstă de 74 de ani, si-ar fi dorit o ceremonie mai simpla si mai scurta decat cea a mamei sale, regina Elisabeta a II-a, in prezenta unui numar limitat de 2.000 de invitati : lideri straini, capete încoronate, politicieni, societate civila. Dar anumite etape sunt pur si simplu de neocolit.

Odata intrat in Westminster Abbey, regele va fi prezentat si aclamat de public inainte de a depune juramantul. Apoi, Charles, asezat pe tronul regelui Eduard, va primi ungerea cu ulei sfant din partea arhiepiscopului, apoi atributele regale: mantia regala, globul (un glob de aur pe care se afla o cruce), sceptrul si coroana regala Sf. Eduard care ii va fi asezata pe cap suveranului.

Si regina consoarta Camilla va fi incoronata, alaturi de Charles. Apoi, cei doi vor pleca intr-o trasura, in cadrul Procesiunii de Incoronare, spre Palatul Buckingham, insotiti de aceasta data de un cortegiu de aproape 4.000 de militari imbracati in uniforme de ceremonie.

Vezi si:  In Franta reapare asa-numita escrocherie bulgăreasca

La final, familia regala va aparea in balconul palatului pentru a saluta multimea si pentru a urmari spectacolul aviatic Royal Air Force.

Marilena

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *