Press "Enter" to skip to content

80.000 de români din diaspora s-au înscris pe platforma votstrainatate.ro

Autoritatea Electorala Permanentă a emis un comunicat în care anunță că aproximativ 80.000 de români din străinătate s-au înscris pe platforma votinstrainatate.ro.

Această cifră înseamnă doar 20% din totalul românilor aflați acum în diaspora, ceea ce e desigur foarte puțin. 46 de zile au avut la dispoziție să se înscrie românii plecați în străinătate pentru un trai mai bun. Apoi au mai fost 4 zile în plus, oferite prin ordonanță de urgență.

Din cei aproximativ 80.000, 41.003 au dorit să voteze prin corespondență, în timp ce 38.944 au preferat votul la secția de votară.

Totuși, numărul de români din diaspora care vor vota va fi cu siguranță mult mai mare. Vor avea trei zile la dispoziție pentru a vota, așa că este așteptată o prezență record.

Neîncrederea față de platforma votinstrainatate.ro poate fi justificată și de numărul mare de știri false care au circulat în Social Media. Printre ele, s-a aflat și informația eronată conform căreia datele introduse pe platforma respectivă vor ajunge la ANAF pentru a le fi impuse apoi anumite taxe sau impozite.

Vezi si:  Alegeri Prezidențiale Turul 2: 20,6% de botoșăneni au votat până la ora 13:00

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *