Press "Enter" to skip to content

Zelenski spune ca Macron pierde timpul vorbind cu Putin

Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat ca liderul de la Elysee,  Emmanuel Macron, isi pierde vremea incercand sa aiba un dialog cu Rusia.

Intr-un interviu cu ziarul italian Corriere della Sera, a reactionat la sugestia lui Macron, potrivit caruia Rusia “trebuie invinsa, dar nu zdrobita” si ca razboiul din Ucraina ar trebui incheiat prin negocieri. Zelenski si Macron au vorbit la telefon in cursul zilei de duminica.

“Ar fi un dialog inutil. De fapt, Macron isi pierde timpul. Am ajuns la concluzia ca nu putem schimba atitudinea Rusiei” – spune Zelenski. El crede ca Vladimir Putin e captiv visului de a reconstrui imperiul sovietic. “Nu avem ce sa le facem. De ei depinde daca vor sa colaboreze cu comunitatea internationala, pe baza respectului reciproc”- afirma presedintele ucrainean.

Tot intr-un interviu, Macron a declarat ca nu crede in schimbarea regimului de la Kremlin si ca sunt sanse mici ca o schimbare democratica sa vina din interiorul societatii civile din Rusia. De asemenea, presedintele Frantei e de parere ca nu sunt sanse ca Putin sa fie readus la masa negocierilor.

Vezi si:  Regenerabilele, principala sursă de energie înUE

Reactia Kremlinului

Dupa acest interviu, ministerul de externe de la Moscova a reactionat imediat. Purtatoarea de cuvant a MAE rus, Maria Zakharova, a declarat ca Franta nu ar trebui sa uite ca in secolul al 19-lea, Rusia l-a invins pe Napoleon Bonaparte.

Occidentul sustine Ucraina cat va fi nevoie

Razboiul din Ucraina a fost cap de afis la Conferinta de Securitate de la Munchen. In cele trei zile de discutii s-au auzit continuu frazele “Ucraina trebuie sa castige razboiul”, “Vom ajuta Ucaina atat timp cat e nevoie”. De altfel, cam acesta este si mesajul pe care presedintele american Joe Biden il va transmite in timpul vizitei sale in Polonia, 21-22 februarie.

Marilena

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *