Press "Enter" to skip to content

24 de accidente grave și 5 morți pe zi în 2018. Raportul Poliției Române

Poliția Română a efectuat un raport din care rezultă că în cursul anului trecut, în fiecare zi s-au produs, în medie 24 de accidente rutiere grave care s-au soldat cu 5 morți, 22 de răniți grav și 9 răniți ușor, anunță digi24.ro.

Tot conform raportului, principalele cauze pentru producerea accidentelor rutiere au fost viteza neadaptată la condițiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor și neacordarea de prioritate a pietonilor. Există și o foarte mică scădere a numărului de accidente grave, cu 1% față de 2017 și de 4,3% la numărul de persoane decedate.

Cele mai multe dintre accidente rutiere grave au avut loc pe raza localităților urbane. Cu toate acestea, indicele cel mai ridicat de mortalitate este în cazul accidentelor petrecute pe drumurile din afara localităților.

De asemenea, cele mai multe dintre accidente au loc în interesecții și în curbe.

Tot aceste statistici spun că bicicliștii și motocicliștii sunt printre cei mai iresponsabili în trafic, la polul opus fiind șoferii de mijloace de transport în comun.

Neatenția și neadaptarea vitezei la condiițiile de drum reprezintă, de asemenea, principalele cauze pentru producerea accidentelor pe drumurile din afara localităților.

DISTRIBUIE !

Shares

Be First to Comment

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *